dimecres, 19 de març del 2008

“On the air”


Si us agrada la bona música i els èxits que no passen mai de moda us vull convidar a que escolteu aquesta setmana Ripollet Ràdio (www.ripollet.cat) de 10:00h a 13:00h. Servidor ha preparat un sel·lecció musical que recorda el bo i millor del pop, del rock i del dance dels darrers 30 anys.

Avui l’amic Raul feia 29 anys i la ràdio l’ha felicitat en directe; aquí teniu l’arxiu sonor:

boomp3.com

Per molts anys!

divendres, 14 de març del 2008

Experiència de periodista

El Col·legi de Periodistes de Catalunya va organitzar la conferència “Televisió. Informació i espectacle”. Els convidats van ser:

Montserrat Abbad, directora de TVE-Sant Cugat.

Francesc Escribano, director de TV3.

Núria Ribó, periodista i escriptora.

Toni Soler, director i presentador del programa “Polònia” de TV3 i de “Minoria Absoluta” de RAC1.

Francesc Escribano va començar el debat explicant el dilema entre informació i espectacle. Segons el director de TV3, "la comunicació televisiva s’ha de regir per les lleis del bon periodisme; ha de tenir elements espectaculars per captar l’atenció de l’espectador. La televisió ha d’estar compromesa amb la veritat i l’espectacle". A quin compromís s’ha de ser més fidel? La resposta marcarà la diferència. La responsabilitat i el deure que s’adquireix amb més força a l’hora de comunicar la informació és l’element decisiu per mostrar les desigualtats entre els diferents canals de televisió. Escribano també va parlar del dubte d’escollir entre emetre el que la gent vol o el que creu que haurien de saber. El director de TV3 va afirmar que està compromès amb la segona opció; aquest és el seu contracte; sap que és un pas valent, arriscat però finalment, la gent ho agrairà.

Montserrat Abbad va parlar dels canvis que s’han produït en els darrers anys pel que fa al consum televisiu, “l’audiència està molt menys atenta, el públic és molt més infidel i s’ha de fer tot el possible per captar l’atenció de l’espectador. Els televidents han aumentat la seva participació en el mitjà mitjançant els SMS, Youtube,… Tot i així, no s’ha de renunciar a les formes periodístiques tradicionals”. Segons la directora de TVE de Sant Cugat, s’ha de ser competitiu, arribar a la gent sense anar en contra de la informació.

El següent torn de paraula va anar a càrrec de Núria Ribó. La ex corresponsal de TVE va destacar el concepte de la informació com a servei públic. Aquest tipus de comunicació ha de ser assequible i directe perquè pugui arribar a la gent. El bon periodista ha de tenir la ment oberta, sense prejudicis. Això és el que li ha de donar el sentit comú per fer la feina com cal. El periodisme ha de continuar sent una “eina combativa”; l’espectacle mai ens ha de fer oblidar que aquest mitjà també és un servei públic.

La nota divertida de la tarda la va posar Toni Soler. El comunicador va explicar que el seu espectacle necessita imperiosament informació. Segons Soler, “ el meu equip i jo sempre parodiem allò que és notícia però no fem un humor justicier. La feina de l’humorista no és mostrar allò que va malament sinó allò que fa riure”. El presentador va afegir que s’ha de vigilar amb el que es diu i “repartir les castanyes”.

Finalment, els ponents van voler reivindicar la lluita que tots els periodistes hem de fer per anar en contra del tòpic que diu “que la realitat no t’impedeixi fer un bon article”.

dilluns, 10 de març del 2008

Buena noche y buena suerte para el PSOE

Zapatero vuelve a ganar las elecciones


Los resultados de la noche electoral:

PARTIDOS ESCAÑOS VOTOS
PORCENTAJE
PSOE 169 11,064,419 43,64 %
PP 153 10,169,917 40,11 %
CiU 11 774,317 3,05 %
EAJ-PNV 6 303,246 1,20 %
ERC 3 296,473 1,17 %
IU-ICV 2 963,040 3,80 %
BNG 2 209,021 0,82 %
CC-PNC 2 164,255 0,65 %
NA-BAI 1 62,073 0,24 %
UPD 1 303,535 1,20 %

Fuente: http://www.elperiodico.com/

El PP pierde los comicios pero aumenta en 5 escaños su representación en el Congreso.

Llamazares dimite achacando los malos resultados de IU a la campaña electoral bipolar PP-PSOE.

El PSC arrasa en Catalunya y da la victoria a Zapatero.

CIU sube uno y se queda con 11 diputados; ERC pierde 4. Duran i Lleida dispuesto a escuchar si se respeta su compromiso político con Catalunya. Carod Rovira asume el mal resultado argumentando que parte de su electorado se ha quedado en casa o ha apostado por el voto útil contra el PP.

El partido de Rosa Díez obtiene un escaño.

dissabte, 8 de març del 2008

Triste final de campaña

Isaías Carrasco, ex edil del ayuntamiento de Mondragón, fue tiroteado por un terrorista al salir de su casa en presencia de su mujer y su hija. Los partidos políticos suspendieron los actos de cierre de campaña y CIU convirtió su mitin final en un acto de condena sobrio y solemne. La víctima recibió diversos disparos por la espalda produciéndole heridas que resultaron fatales para su vida. Según fuentes de la Ertzaintza citadas por la Cadena SER, el autor material es alto, de complexión fuerte, lleva barba y viste cazadora de cuero y vaqueros negros. El ex concejal socialista no llevaba escolta y se ganaba la vida en un peaje de la compañía vasca Videlán. Se han convocado para el sábado numerosas concentraciones en toda España para manifestar la repulsa contra el asesinato cometido por ETA.

Sandra, la hija mayor de Isaías Carrasco ha hecho un llamamiento a aquellos que quieran solidarizarse con su padre para que concurran masivamente a votar el domingo en las elecciones generales.

diumenge, 2 de març del 2008

Violencia de género: lacra social


Oliviero Toscani es el autor de la controvertida campaña contra la violencia de género de la revista "Donna Moderna". Según el fotógrafo italiano, “los dos niños encarnan la pureza. Todo comienza ahí, en la infancia. Después intervienen la educación de los padres, los valores que nos transmiten y su ejemplo, correcto o equivocado”. La asociación "Telefono Azzurro” (asociación contra la pedofilia) estudia emprender acciones legales por mostrar a niños desnudos con rostro reconocible.

En lo que llevamos de año, 17 mujeres han sido asesinadas en España por sus parejas o exparejas. La violencia de género es una lacra social que desgraciadamente está demasiado de actualidad. Si la polémica sirve para luchar contra ella, bienvenida sea.

Un lavado de imagen

Es el príncipe Harry. Aparece sonriente con una metralleta en sus manos. Mira hacia el objetivo y posa para la cámara como si estuviera de vacaciones. “Finalmente tengo la oportunidad de realizar el trabajo que me gusta, hace cuatro días que no me ducho y una semana que no puedo lavarme la ropa, es estupendo sentirme como una persona normal”, dice Enrique.
Según el Ministerio de Defensa británico, Harry ha estado diez semanas de combate en Afganistán, sin precisar más detalles.