Clavaguera va parlar de l’actitud que s’ha de tenir a l’hora de posar-nos davant d’un micròfon. Segons l’ex director de Catalunya Ràdio, “l’estudi de ràdio és el nostre lloc de treball i, per tant, sempre hem de ser conscients que perquè les coses rutllin, hem de coordinar-nos amb tots els companys de feina, des de l’editor, passant pel productor i, sobretot, amb el nostre tècnic de so”. A més, va mostrar testimonis sonors d’errades que han succeït a la ràdio en directe per la falta de predisposició en el moment de la locució (per exemple, locutors que van arribar atrafegats a la “peixera” i es van quedar sense aire per poder comunicar la informació). Aquests van ser el moments més simpàtics i curiosos de la xerrada.
El periodista també va parlar de les diferències del ritme verbal i musical, segons la franja horària de matí, tarda o nit, “el to de veu o les sintonies matinals han de tenir molta energia per despertar i captar l’atenció dels oïdors; en canvi, el ritme radiofònic nocturn és un altre. Hem de ser conscients que les maneres d’actuar a la ràdio al matí o a la nit són diferents”.
Clavaguera va afirmar que el món de la ràdio és vocacional; a l’actualitat “ les emissores busquen un perfil professional complert; ja no val saber fer bé una cosa o una altra; ara s’ha de tenir un ampli ventall de recursos per treballar en diversos àmbits i saber fer de tot”.
Per concloure la xerrada, Clavaguera va recomanar esforç, paciència i treball per tots aquells que és vulguin dedicar a l’apassionant món de la ràdio.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada