dilluns, 12 de maig del 2008

Descobrir Madagascar

És la quarta illa més gran del planeta, després de Groenlàndia, Nova Guinea i Borneo. Pertany al continent africà i es troba situada a l’Oceà Índic, davant les costes de Moçambic.

L’idioma nacional és el malgaix, tot i que comparteix el caràcter oficial amb el francès (llengua predominant a la comunicació oral i escrita) com a conseqüència de l’imperialisme gal que va regnar durant els darrers anys del segle XIX i finals del segle XX. L’oposició popular va provocar que l’actual Madagascar deixés de ser una colònia francesa l’any 1972.

La “República Democràtica de Madagascar” té una població de 19.159.000 habitants repartits pels 587.040 km² de l’arxipèlag insular. Antananivo n’és la capital i la moneda oficial és el franc malgaix. El massís de Tsaratanani(2876m), localitzat al nord del país, és la zona més elevada de la regió. Ankaratra i Andrigitia són les serralades més altes de la part central. A l’est, la muntanya que veu més a prop el cel es coneix amb el nom de Tsaratanana(2886m).

El país ha d’afrontar un deute extern d’uns 3.465 milions de dòlars i té un alt percentatge d’analfabetisme entre la seva població (un 23’5% dels homes i un 34’7% de les dones); únicament un 2’6% de la població total té estudis universitaris; També s’ha de destacar com a dada significativa que només 5’4 de cada 1000 habitants tenen accés a Internet.

La fauna i flora és única a Madagascar: 3000 espècies endèmiques de papallones, micos, marmotes, rèptils, amfibis, lèmurs(foto), ocells, i una gran varietat de plantes autòctones.

1 comentari:

Café con Sal ha dit...

Y por qué Madagascar? Tu próximo destino? Interesante...
En fin, que con tal de no hablar del barça, lo que sea, no?
(de buen rollito)