divendres, 26 de desembre del 2008

ENTREVISTA A GEMMA MENGUAL

“Ens encantaria que la seu del Jocs Olímpics del 2016 fos Madrid”


Gemma Mengual és la nova bombolla de Freixenet juntament amb l’equip espanyol de natació sincronitzada. L'anunci és un clàssic de les festes nadalenques i, enguany, la nedadora catalana i les seves companyes són la imatge que representa a la firma de cava arreu del món. Mengual és una campiona que destaca pels seus èxits esportius i per la seva professionalitat. Ha guanyat 23 medalles d’or, 18 de plata i 12 de bronze i acaba de disputar a Madrid el trofeu mundial de la Federació Internacional de Natació Artística (FINA) en què s'ha proclamat guanyadora de la medalla d'or a la categoria duo amb Andrea Fuentes.

1. Com li ha anat l’experiència de ser protagonista de l’anunci de Freixenet al costat de les noies de l’equip espanyol de natació sincronitzada?

Ha estat una experiència, a banda de divertida, molt gratificant perquè el resultat final ha estat bo. La gravació va ser dura i complicada. Fer un anunci comporta moltes hores de treball, i més quan és un rodatge dins de l’aigua i per a un espot tant important com el de Freixenet. Quan vam veure l’estrena, tot l’equip i jo ens vam quedar al·lucinades. Ens va encantar.

2. I l’últim èxit esportiu el va aconseguir a Madrid. Com va viure aquest triomf?

Ens va anar molt bé perquè competíem a casa, amb molta gent a la grada i tota al nostre favor. Vam preparar la competició d’una manera una mica diferent ja que és la tercera vegada que es realitza aquest campionat mundial que no existia anteriorment. La primera edició es va fer a Moscou, la segona a Rio de Janeiro i enguany a Madrid, i es puntuava molt la impressió artística. Per això, vam poder arriscar més amb el model de vestit de bany i complements.

3. I a la fi van poder lluir el banyador amb bombetes vetat a les olimpíades de Beijing.

Així és. A la fi vam poder estrenar a Madrid el famós vestit de bany de les llumetes que no ens van deixar lluir als Jocs Olímpics de Beijing. També ens van permetre utilitzar-lo a la competició de duo temàtic, una modalitat nova en què cada parella participant disposa de dos minuts per realitzar una coreografia amb música del país organitzador. A la categoria de combos també ens van deixar competir amb el banyador que vam utilitzar a l’espot de Freixenet.

4. Tambè van nominar-les equip missatger de la candidatura olímpica de Madrid 2016.

Efectivament i la decisió ens fa una il·lusió especial. Vam conèixer la notícia a Madrid, al trofeu mundial de la FINA, precisament. Ens encantaria que la seu del Jocs Olímpics del 2016 fos Madrid. Estem encantades de fer-ho perquè això sigui així.

5. Què li semblen les imitacions que realitzen l’equip del programa Crackòvia de vostè i les seves companyes?

De fet, només ho he pogut mirar una sola vegada i va ser de casualitat. Sempre m’ho explicaven i jo reia molt. Quan ho vaig veure de veritat em va fer molta gràcia. A l’endemà, a l’entrenament ho vam comentar amb les meves companyes i va ser molt divertit. Ens ho prenem molt bé.

6. És molt jove però tard o d’hora arriba el moment de reflexionar sobre la retirada. Ha pensat en alguna data o termini per deixar l’esport d’elit?

Ara ja no sóc tan jove, si més no, pel meu esport. Tinc 31 anys i després d’un cicle olímpic, la propera olimpíada la veus molt llunyana. A l’equip hi ha diverses nedadores que, any amunt o avall, tenen la meva edat. Volem anar temporada a temporada i a veure fins on arribem.