divendres, 25 d’abril del 2008

Roses “made in Kenia”

Les Rambles de Barcelona s’omplen de roses africanes, llibres d’autors mediàtics i seguidors del Manchester United


· Un Sant Jordi 2008 barceloní amb essències d’Àfrica i Anglaterra

· La novel·la de ficció “El juego del Ángel” de Carles Ruiz Zafón, la més venuda de la jornada.

· L’escriptor italià Alessandro Barico llegeix el pregó inaugural de la diada a l’Ajuntament de Barcelona.


El 60% de les roses venudes a Catalunya durant el dia de Sant Jordi eren de Kenia. Enguany, s’han venut 5.500.000 roses, 550.000 més que l’any passat. Les flors de procedència africana no són de tanta qualitat com les del Maresme o llatinoamèrica.

La diada de Sant Jordi va coincidir amb el partit de Champions entre el F.C. Barcelona i el Manchester United. A la festa catalana del llibre i la rosa s’hi van unir les birres dels seguidors anglesos pels carrers de la ciutat. Al roig de les roses de les parades de flors de les Rambles de Barcelona s’hi va afegir el vermell de les samarretes dels seguidors dels “red devils”(dimonis vermells), tal i com es coneixen els jugadors del Manchester United.

L’escriptor italià Alessandro Barico, autor de “Seda” va pronunciar el pregó inaugural de Sant Jordi a l’Ajuntament de Barcelona.
Segons el gremi de llibreters/Abacus, “El juego del Ángel” de Carlos Ruiz Zafón va ser l’obra més venuda de la jornada. “L’últim patriarca” de Najat el Hachmi es convertix en la novel·la de ficció escrita en català preferida pels ciutadans i visitants de Barcelona.