dilluns, 3 de desembre del 2007

Falta de dignitat

Aquest cap de setmana vam poder gaudir del “derby” català de futbol entre el FC Barcelona i el RCD Espanyol. Malauradament, els presidents dels dos clubs esportius catalans, Joan Laporta i Daniel Sánchez Llibre, no van estar a l’alçada de la cita esportiva. La falta de respecte o consideració vers l’afició va ser clamorosa durant la setmana prèvia al partit per les declaracions de tots dos presidents. El “cum laude” a la mala educació la van posar a la llotja de l’Estadi Olímpic de Montjuïc. Una trista i forçada encaixada de mans a la fi del partit va ser la única mostra d’educació d’aquests dos personatges.

Tots estem cansats de la violència que, amb massa freqüència, es dóna als nostres camps de futbol. “Boixos nois”, “Brigadas blanquiazules”, “Ultrasur”, “Frente atlético”…Tots ells són grups d’individus que desprestigien la màgia del futbol. Senzillament utiltizen l’esport d’excusa per buscar brega i embrutar el nom dels seus clubs. L’esport ha de predicar “fair play” des de dins i lluitar contra tots aquests gamarussos. Si els presidents són els que no donen exemple que la rivalitat entre clubs finalitza quan l’arbitre xiula el final del partit, s’està promovent la violència i l’enfrontament. Al mateix temps que vaig aplaudir la iniciativa d’en Joan Laporta de prohibir l’entrada al seguidors més radicals del Barça, ara toca donar-li un toc d’atenció i criticar la seva actuació davant el “derby”. Aquest no és el camí. Els socis i simpatitzants d’un club del prestigi del Barça no ens mereixem rebre aquesta actuació del president.

Fran Lledó

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Jo com a aficionat perico que sóc intentaré ser el més objectiu possible. Si bé en defensa del presi del Espanyol, puc dir que és un impresentable que j se'l veu venir, ni tan sols fa l'esforç de dissimular-ho, el que més em fastigueja és la falsetat de Laporta, amagant els seus interessos personals i ambicions darrera d'aquesta fachada de lluitador de causes perdudes, amb la que va removent la cua davant de totes les càmeres que acapara sempre que pot. A més, ¿on coi va ara amb aquesta cabellera ondulada? Sembla el Kent de la Barbie. El tiu es creu que és guapo a sobre!!

Fran Lledó ha dit...

Moltes gràcies pel teu comentari Carles.
Jo afegiria que, en aquest cas, els dos presidents han actuat en un mateix pla d'igualtat, és a dir, tots dos ho han fet igual de malament. En Daniel Sanchez Llibre també és sovint massa antibarcelonista i això tampoc és una actuació correcta. Tos dos han de ser respectuosos amb l'afició.

Fran Lledó